reede, 21. september 2018

Sügistööd aias.

Egas suurt midagi teha enam polegi minu pisikesel aiamaa lapikesel. Ühte koma teist ikka koguneb ja need saab kõik ka tehtud. Täna lõikasin viimased floksivarred ära, kuna lubab jälle tormi ja vihma. Pikk peenar sai samuti umbrohust puhtaks ja liiliatele veel lisapeenar kaevatud, kuna mulle lubati veel liiliasibulaid saata.Vanast kasvuhoonest võtsin välja viimase tomatitaime ja puhastasin mulla juurikatest. Seal on hea kerge muld, mida rooside juurtele külmade saabudes peale kuhjata.
Rodo, alpimännitutsakad ja kanarbik.

Daaliad nüüd alles alustavad õiget õitsemist.

Minu kadunud sügislilled hakkavad ka välja tulema.

Kõrge mätashari.

Selline pilt siis tänasel päeval.

Kukehari.

Roosid ei kavatse samuti veel õitsemist lõpetada. Pikad sügisvihmad ja soojad ilmad on neile meelepärased.

Põõsasastrid. Uhked ja õisi täis.

Teine liiliapeenar.

Kivilas saab samuti veel nautida nelkide võrratut ilu.  Vaatad vahel, et õied närtsinud ja nüüd on kõik, aga järgmisekl päeval avastad taas uusi õienuppe.


Sel aastal esimene aasta mul nelke kasvatada. osad sai ise seemnest ette kasvatada. Osad ostsin taimena juba.

Võrratu ilu!

2 kommentaari:

  1. Sinu aia kohta kehtivad samad sõnad, mis mõne maja kohta: seest suurem kui väljast. Hullu töö oled ära teinud. Ja mulle tundub, et kevadega võrreldes on vaated väga märgatavalt paranenud. Tubli oled! Nüüd on aega tehtut imetleda, endale üks preemia kinkida ning kevadeks uusi plaane tegema hakata.

    VastaKustuta
  2. Tänud Mare julgustamast! Eks ikka ju tahame paremini ja ilusamat ... Nii see meil ju käibki. Kellel suuremas mahus, kellel väiksemas, aga unistused ja soovid on kõigil ühesugused - Luua ilu meie ümber!

    VastaKustuta